måndag 2 september 2013

Ty en så bländande, gyllene sky skall jag hölja omkring oss, att ej den vandrande solen en gång skall kunna oss skymta, fastän dess stråle det skarpaste är, som ett öga kan skåda.

Rubriken är ett citat ur Homeros Iliaden. 

För ja, det är sådan litteratur jag det kommande året kommer spendera åtskilliga timmar med att traggla mig igenom. Trots att jag är inkapabel till att hänga med på vad jag faktiskt läser känns det faktiskt ganska bra. Det känns speciellt att få läsa ett verk bevarat sedan antiken. 

Fast, de flesta av mina vakna timmar går dessvärre inte till att reflektera över grundligheten i Homeros beskrivningar. Nej. För vi har nollning för våra små reccar (kort för recentiorerm vilket betyder nybörjare på latin) O to the yeah. Det är kul minsann. Det var kul att bli nollad, men det är kul att få nolla också. Att få sprida ett år av samlad visdom. Att lära dem att Värmlands kallas spermlands, och att Snerikes uttalas "snärkes". Att få berätta anekdoter om lärare och händelser. Att vi har fantasy-tema på nollningen är ju också väldigt kul. Laget jag faddrar är Harry Potter-laget (suprise). 

Vi började i torsdags så vi har inte riktigt kommit igång än. Men vi hoppas på att peppen kommer igång ordentligt i veckan. På onsdag ska vi ha pubrunda med strecksamlade, detta innebär att att varje individ, högst frivilligt, kommer inta lite mer än en lagom mängd alkohol. Räknar starkt med att min feber har lagt sig till dess. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar