måndag 21 januari 2013

jag som hatar ojämna nummer

Hej hej.

2013. Ett helt nytt år. Det känns bitterljuv för att använda ett oxymoron. Vemodigt men skönt. 
Hursomhelst. Jag tänkte att ett nytt år också kanske innebär ett bättre bloggår? HAH. Men kan åtminstone skriva lite om händelser som hände under år 2012, särskilt då den här hösten. 

Januari- började studera Litteraturvetenskap A på Högskolan Dalarna. Det var sådär kul. Vi började med en dramatikkurs som vi hade hemtenta i. Från Oidipus till Sopranos. Den västerländska scenkonstens utveckling Vi läste typ eh. ja Oidpious och Beckett. Annars minns jag inte riktigt vad som hände under januari. Jag tror jag hade en nykter månad! Kanske. 

Februari- Fortsatte på med plugget, började en kurs som hette Barn- och ungdomslitteraturen  Den var ganska trevlig. Min favorit av de fyra jag läste. Vi fick läsa Narnia och Bröderna Lejonhjärta....Nä jag minns inte riktigt vad som hände annars i februari heller. 

Mars-Tredje kursen började. Den värsta av dem alla. En jädra lyrikkurs, vilket hade varit roligt ifall vi fick läsa dikter och typ prata om vilka känslor de förmedlade och inte försöka förstå vilka jävla versmått de var skrivna på. Jamber och trokér och BAJS. Jag mår sedermera illa när jag hör namn som T.S Eliot och Lord Byron.

Men det bästa som hände i mars var att jag åkte till England, närmare bestämt Cambridge och hälsade på min vän Anna som var där och arbetade som au pair. Det som var ännu bättre var att vi var på öppningen av Warner Bros Studio Tour London- the Making of Harry Potter. ..Jag njuter fortfarande av minnet av Tom Felton knappt en meter framför mig. Plus att jag fick inte bara hans autograf utan också regissören Alfonso Cuaron autograf, som regisserat min favorit film bland de åtta. 

April- Jag plågades av en omtenta i lyrikkursen heh. och fortsatte med Populärlitteratur. Det var en ganska trevlig kurs, men med ett ganska konstigt urval av böcker.. vad hände mer? Jo jag fick mitt rum i Uppsala! Då blev jag glad. Det var innan jag ens visste om jag skulle komma in eller inte. Living on the edge. 

Maj- Avslutade den sista kursen och påbörjade även min inskolning på Ica Lagret, samt började extrajobba. Hatade typ varenda minut. Men gladdes åt pengarna jag tjänade.

Juni- Juni var en helt ok månad! Jag hade min enda helt lediga sommarvecka och drog på Hultsfred med mina kära. Ehm. Ja veckan var sådär. Dagen innan vi åkte fick vi reda på att Mumford & sons inte skulle spela på festivalen, så syftet med resan dog. Hela veckan var annars fruktansvärt kall och blöt, och Hultsfred publik bestod av 15 åringar. Men annars var det väl ganska ok. Jag såg ett av mina numera favoritband, Bretón. 

Vi firade även att Izzie och Carl kom tillbaka från Australien med en välkomsfest där de flesta var utklädda till hobbitar. Mhm. 

Jag sprang lite på Peace and Love, fast jag jobbade på morgnarna så jag kunde inte stanna uppe sent, vilket är syftet med en festival så det sög. 

Juli-  Jag fortsatte arbeta. och arbeta. Jag fyllde 20. Vi hade fest. På festen hade vi en stor mojitobål. Jag tror också det var i början på denna månad som jag inte blev antagen till min sökta utbildning och blev tredje och andra reserv. Jag blev jätteledsen.

Augusti-  Den sjätte denna månad blev jag antagen! Det var en glad dag. Minns den inte i detalj. Kanske jobbade när jag tänker efter? Antagligen jobbade jag. 

Den 27 flyttade jag till Uppsala! En av de större dagarna i mitt liv. Jag grät när mamma och pappa lämnade mig dagen efter. 

Den 30 missade jag första kvällen av nollningen för jag gick istället på Coldplay i Stockholm med Frida. Ja om du läser detta Evelina så. Ja det var värt det. 

Dagen efter var jag på min första introduktion med klassen. Det regnade. En dyblöt Johanna  höll på att bli sen. Jag kände mig väldans obekväm och ensam. På kvällen letade jag mig hem till min fadder Lina på förfest. Jag glömde mitt nationskort, så fick vända efter halva vägen. Kände mig ännu mer ensam och obekväm. Kände mig lika obekväm när jag kom dit, alla hade redan träffats så jag kommer jag socialt handikappad och lite blyg. Första kvällen jag träffade Emma! Numera en av mina nya bästa vänner. 

September- De första dagarna på nollningen kände jag mig förvirrad och missanpassad. Vi fick göra "uppdrag på stan" och det var absolut inte min grej. Sedan minns jag inte hur allt gick till? Jag började prata med Julia under mystiska omständigheter, och blev bundis på en togafest! i samma veva började jag även prata mer med Emma. Poff sen var Jag, Julia, Emma och Evelina ett gäng. Bästa som hände detta år <3 

Plugget kom igång, det var ganska tungt och inte jätteroligt. Men jag hamnade i samma basgrupp som min Julia. Så vi hade det ganska kul på våra möten med Oscar, Mattias och Viktor. Lite för trevligt. Vi fick aldrig något gjort. 

Vad gjorde vi mer? Antar att vi fortsatte festa en hel del? Jag var på reccegasque på V-dala.  Vi hade avslutningssittning med klassen och faddrarna. Dagen efter den missade jag en föreläsning..Korridorsfest hos Anna. Dagen efter, en 27, släppte J.K Rowling sin nya bok. Jag var där nio på morgonen, bakis och köpte den tillsammans med Emma!

Oktober- 

Oktober var vacker höst, men med få soldagar. 

Den sjunde oktober var det fest. En fest som resulterade att Evelina ramlade med cykeln och gjorde illa sig. Alla var jättefulla. Jäätttefulla. Vi skyller på tequilan. Annars är detta en kväll jag minns med lite extra värme i kroppen. Det var kul. Vi hamnade på Terassen istället för Snerikes.

Oktober innebar också Swecon. Som jag misslyckades att blogga om. Jag och Emma lyssnade hursomhelst på inspirerande scifi och fantasy författare. En speciell upplevelse där författarna minglade med besökarna. Vi fick böcker signerade av Cirkelns författare Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Vi lyssnade på roliga föreläsningar. Ett exempel är av en man som berättade om den ökanda Lord of the Rings översättaren Åke Ohlmarks. Ett annat var en föreläsning om steampunk. 

I slutet av oktober hade vi tenta. Veckan innan innebar ett tentapluggsmaraton, 8 timmar om dagen på Engelska Parken. Tentan gick bra, fick ju ett VG visade det sig senare. Tentakvällen hade vi fest!!! En fest i Oscars källare. Alla blev jättefulla även denna kväll. 


Den sista var det Halloween-sittning med Litteraterna. Spökdiné. Jag var utklädd till Luna Lovegood. Julia till Hermione. Emma till Ginny. Evelina som en killing proffesor Trelawney. Helt ok kväll, lite torr.

November- 
Det var val i USA som vi bevakade med en valvaka i Flogsta hos Fredrik. Det var ganska kul. Drack Amerikansk läsk och åt skittles. Obama vann om någon missade det. 
Vi var på Gustavaium. Vi var på föreläsning med Kawa. Vi hade filmkväll. Vi var ut. Jag var hemma en vända.
Vi plågades av en talkurs.

December
Vi plågades av en analys-kurs.
Det blev jul! Jag åkte hem och njöt av två pluggfria veckor.
Det blev nyår. Jag firade med tacos och vänner hos Karin. Bland de trevligaste nyårsaftnar jag haft.Den åttonde var jag Julia och Emma på Ikea och handlade julsaker. Den tolfte var vi och några klassisar och spelade laserdome. Det var skoj. På kvällen, eller ja natten, var jag och Emma och såg The Hobbit. Separat inlägg om detta kommer senare.

Slut.

Året som gått har varit både bland de händelselösa och det händelserikaste året jag haft. Den sista halvan var underbar. Jag hittade hem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar