torsdag 13 september 2012

Togaparty, studier, nationsbesök och förkylning.

Förra veckan var förhållandevis händelselös. Eller nja. Det beror ju helt på vad man jämför med! Tisdagen spenderades med att vara iklädd toga och gå på Snerikes-nation. ( uttalas Snärkes för er som kommer hit och inte vill verka som en utböling). Det mina damer och herrar, var riktigt kul. Många reccar var där, iklädd olika sorts utstyrslar. Hursomhelst, jag och mina klasskamrater var greker i togor. Jag och min nya vänskap i form av Julia sprang runt och flamsade, drack drinkar och pratade med människor.


På onsdagen gjorde jag nog ingenting direkt. Av någon mystiskt och oförklarlig anledning.


På torsdagen hade jag mitt första seminarium i kursen " Det skrivna ordet". En kurs som innebär att vi ska själva skriva olika sorters artiklar med våra nya retoriska verktyg som hjälp. Tills på måndag ska vi ha skrivit en krönika, eller kolumn som det också heter, och jag är faktiskt nästan klar. Jag har en text, men den ska bearbetas en del är det tänkt. Tyvärr kan jag inte publicera den här, då kan jag åka fast för att plagiera mig själv. Lustigt nog.

Anyways, på fredagsförmiddagen umgicks jag med Julia. Vi fikade på Hugos och pratade om allt möjligt! Det är kul att ha en kompis som inte är från ens hemstad, alltid kul att jämföra erfarenheter.

På kvällen träffades vi och resten av klassen i Engelska Parken , inte campus:et utan den faktiska parken, och drack alkohol och åt mat och chips och pratade! Det var meningen att vi skulle in på Värmlands nation. Men så blev det inte. alla är inte som jag som kan överleva alla former av köer, det gavs upp och vi gick till GHs nation. Eller ÖG. Minns faktiskt inte, men det beror inte på alkoholen utan att det finns 13 stycken och det är svårt att hålla i sär alla. mm!. Jag tog det faktiskt lugnt den kvällen för på lördagen tåg jag tåget hem till mina föräldrar!. 

Lördagen och söndagen spenderades alltså hemma, det var mysigt och skönt. Bara att slappa lite var behövligt. Plus att jag saknar ju mina föräldrar mest hela tiden, så det var skönt att få se dem!.

I måndags åkte jag hem, träffade min så kallade basgrupp och förberedde oss för tisdagens seminarium. På tisdagen hade jag alltså ett seminarium, som hade gått bättre om jag inte vaknat med feber. Jag åkte direkt hem och spenderade resten av dagen med att kolla på True Blood. Säsong 5. Jag har faktiskt haft en paus från den serien...Hursomhelst, denna feber gav inte med sig, igår var jag fortfarande sjuk. Vilket jag ignorerade, och åkte ner på stan för att träffa Anna, hämta ut nationskort och köpa klänning till fredagens Reccegasque. De två första aktiviteterna gick som smort, men att hitta en jädra klänning som går ner till knäna var då inte det lättaste. Allt i klänningsväg är ju förbenat kort. Tillslut lyckades jag väl hitta en klänning, men då är den för stor. Men jag var trött, arg och febrig, så jag gav upp och köpte den ändå. Den får fungera helt enkelt.

Idag tog jag cirka två timmar på mig att ta mig ur sängen och ta en dusch. Fortfarande sjuk, men har inget annat val än att ignorera det. Vid två tiden tog jag mig motvilligt till campus för att gå på en föreläsning jag misstänker inte var särskilt obligatorisk eller nödvändig. Den gav oss en överblick på retoriken från antika grekland fram tills idag..Jag höll på att somna, bokstavligen. Det var egentligen intressant, men min febriga hjärna fick mig att rita av de skäggiga gubbarna från bildspelet istället för att anteckna det föreläsaren faktiskt sa...

Efteråt träffade jag min basgrupp för ett slags planeringsmöte. Men ja. Det blev snarare en timme av orelaterat babbel, men trevligt sådant!. 

När vi slet oss ifrån varandra gick jag och Julia till stan, hann med en snabb fönstershoppings tur innan vi skildes åt. Jag styrde kosan mot stadsbiblioteket, när vi kom till stan var jag nämligen in dit och knep åt mig den sista biljetten till att få lyssna på Johanna Koljonen. Hon är en journalist som bland annat har pratat i P3, hållt i SVTs Tv-cirkeln tillsammans Kodjo Akolor och Roger Wilson och skrivit manuset till en mangabok! Jag tycker hon är en riktigt härlig människa så jag är glad att jag gick dit och lyssnade på henne! Det var faktiskt mest äldre damer och herrar där, men några i min ålder också så klart. Jag hade ju förväntat mig mer prat om hennes böcker, men hon pratade till största delen om hennes finlandssvenska ursprung. Den kan ju på papper låta lite torrt, men hon gjorde det med humor och intressanta synvinklar. 

När hon pratat klart sprang jag stressat ut för att ta ut kontanter, för sådana har jag ju aldrig nu för tiden. Men återvände snabbt så jag kunde köpa ett exemplar av mangan Oblivion High. Min första manga och den utspelar sig i Upplands-Väsby...ja..Men att jag inte bor så långt därifrån är ganska så coolt! Jag fick den självklart signerad, efter en en ordväxling om att hon trodde vi hade träffats förut. ( Jag mumlade i mitt svaga fan-girl ögonblick att hon hade re-tweetat mig en gång..Som om det vore därför..). Men hon lyckades stava mitt namn fel. Vi har samma namn. Det fick mig att känna mig lite mer intelligent faktiskt. 

...Gud så mycket enklare det vore för mig att blogga varje dag istället för att försöka återskapa allt som hänt en vecka tillbaka i mitt huvudet. Allt som händer flyter bara ihop till en enda lång lycklig tid! För jag är ganska så lycklig här, trots mitt tråkiga boende!. Jag känner mig hemma bland alla fina gamla gränder, och i domkyrkans ständiga skugga. Bland alla caféer och bokhandlar, och bland människorna och stämningen. Det är värt varenda lilla öre i studielån jag tar. 


''
                                          
                              Julias bild på mig och några kursare och faddrar. En riktigt härlig kväll.


1 kommentar: