måndag 17 september 2012

Fredag och Gasque!

I fredags var jag på min första gasque! Den hölls på V-Dala. Alla andra nationsbyggnader i Uppsala är gamla vackra stenbyggnader med pelare och pampiga salar. V-Dalas byggnad är en Alvar Aalto designad sak, från 1965. Ja. Den var säkert mycket imponerade som nybyggd, och kan säkert få arkitekturnördar än idag att svettas av exaltering... Hursomhelst, den påminner ju lite Borlänge där avsaknaden av gamla stenbyggnader är ganska så framträdande, lite hemkänsla sådär. Men tillbaka till Gasquen.

Den började klockan 15.00 men en fördrink på Puben, det vill säga V-dalas pub.  Jag hade fortfarande feber och mådde ganska så skit dåligt. Men kunde ändock uppskatta stämningen och alla finklädda människor. (Fast många tjejer hade för korta klänningar...). Efter några klunkar cider marscherade vi v-dalingar mot Universitets huset. Där i aulan hölls en l välkomstceremoni för oss nya nationsmedlemmar, från alla 13 nationer. Det var en aningen långdragen, men ändå lagomt högtidligt. Sedan marscherade vi gemensamt tillbaka till nationen för ett till drink, innan vi fick slå oss ner till bords. Innan var jag lite nervös över vilka bordsherrar jag och Anna skulle få. Men när vi tillslut hittade var vi skulle hitta visade de sig vara mycket trevliga. Vi blev serverade fläskfilé och potatisgratäng, en välkomnad lyx för en student som lever på mat som endast smakar krossade tomater. Det var en fin stämning! Men blev dock lite ledsen av att det var en enorm brist på dalmasar och dalkullor, och västmanlänningar!  Var är ni? Det är ju så många som gått med i V-dala pga av deras bostäder...(Våra bordsherrar drev till och med vår dialekt mot slutet av kvällen, då blev vi lite trötta på dem..)...Jaja. Det var en trevlig kväll som forsatte på Norrlands som hade klubbsläpp. Väl där mötte jag upp med Julia, Emma och Evelina och dansade till kvällen var slut.

Jag ser lite mer framemot min klass nollningsavslutning i morgon kväll måste jag säga, då är det sittning på Snerikes som gäller. Vi har det riktigt trevligt tillsammans, även om jag inte riktigt har koll på alla 50 klasskamrater. Klänningen som jag köpte till gasquen får duga tills imorgon med. Får se om jag får höra att jag är "så jävla snygg" imorgon med, antagligen inte haha. Men tack du okände kille som sa det till mig i fredags! Det var uppskattat.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar